Professioneel nicotineaanslag en rooklucht verwijderen
Nicotineaanslag verwijdering

Nicotineaanslag en Rooklucht professioneel verwijderen

Heeft u een woning of twijfelt u of u deze wilt kopen/huren, waarin (stevig) gerookt is en zoekt u naar een uitstekende maar ook betaalbare oplossing?

Dan bent u bij ons op het juiste adres!

Neem vrijblijvend contact met ons op om te kijken wat er voor u mogelijk is.

Picture1

Nicotine aanslag verwijderen kozijnen

Hardnekkig

Nicotineaanslag en rookschade is een hardnekkig probleem wat grondig aangepakt moet worden wil je weer van een schone frisse woning kunnen genieten.

Vaak is de rooklucht na jaren lang roken overal ingetrokken en laat zich niet altijd eenvoudig verwijderen.

Wat te doen

Wij kunnen dit probleem voor u oplossen door de nicotineaanslag te verwijderen en wanneer nodig de geur te neutraliseren d.m.v. Ozon.

Wanneer er niet zo veel is gerookt is het fysiek verwijderen van de nicotineaanslag vaak al voldoende voor een fris resultaat.

Echter als er langdurig gerookt is en de rooklucht overal in doordrongen is, moet er meer gebeuren als het verwijderen en reinigen van de nicotineaanslag alleen.

Extreme geur overlast

Dit merk je al je de ruimte binnen komt en er een muffe sterke rooklucht hangt. Dit is een zwaar typisch luchtje wat als zeer onaangenaam ervaren wordt en door luchten en schoonmaken niet verwijderd kan worden. Bij deze situaties zetten we ozon in om na de fysieke reiniging de rooklucht te neutraliseren.

Na deze behandeling zal de ruimte gegarandeerd weer fris ruiken én ook voelen als een rookvrije woning. Bijkomende voordeel is dat de woning meteen gesteriliseerd is na de behandeling met ozon.

Hoe werken wij

Fase 1

Wij starten onze werkzaamheden met het verwijderen van de nicotineaanslag van de muren en plafonds.

Hiervoor gebruiken wij onze eigen ‘mix’ om de nicotineaanslag los te weken en daarna te verwijderen met een krachtige waterzuiger.

Verschillende ondergronden

Soms moeten wij de behandeling twee keer uitvoeren om de nicotineaanslag helemaal te verwijderen. Dit is mede afhankelijk van hoe lang er gerookt is en van welk type ondergrond deze verwijderd moet worden.

Je kan je voorstellen wanneer er een soort van granol met open structuur op de muren zit, de nicotineaanslag zich lastiger laat verwijderen dan wanneer er gladde muren zijn. Ook het type verf of stuc waar de nicotineaanslag op zit heeft hier invloed op.

Type vloer

Ook Het type vloerbedekking is een factor. Tijdens de behandeling zal er water op de vloer terecht komen. Dit heeft gevolgen voor met name de snelheid van de behandeling omdat een kale vloer of tegels beter tegen water kunnen dan bijvoorbeeld tapijt of een laminaat vloer en dus voorzichtig moeten zijn met het gebruik van water.

Fase 2

Wanneer de muren en plafonds gereinigd zijn gaan we aan de slag met de deuren, kozijnen, radiatoren, vensterbanken en hang en sluitwerk. Overal waar de nicotineaanslag vanaf gehaald kan worden wordt professioneel verwijderd. Niets plakt meer en is klaar om zonder vervelende doorslag weer geschilderd te worden.

Onze behandeling is een complete service wat zich niet alleen richt op de muren en plafonds, ons doel is altijd een nicotineaanslag vrije woning ook op de moeilijk bereikbare plaatsten.

Finishing touch

Als laatste reinigen we de vloer met een schrob/zuig machine zodat deze weer spik en span is.

Hiermee is de fysieke nicotineaanslag waar mogelijk verwijderd en is de woning klaar om weer geschilderd of gestuct te worden zonder vervelende doorslag.

Gasreiniging

De nare rooklucht is dan meestal verdwenen of sterk verminderd. Wanneer er langdurig gerookt is of er veel poreuze materialen in de woning aanwezig zijn zoals bijvoorbeeld stenen muren, steen strips, tapijten, meubels of onbeschilderde stuc.

De rooklucht is hier zo diep in doordrongen dat manuele reiniging alleen niet voldoende is voor het gewenste resultaat.

Om in deze situaties de rooklucht echt te verwijderen en te neutraliseren gebruiken we onze Ozon Generator.

Geur houdende moleculen worden door ozon oxidatief afgebroken, de geurbron geneutraliseerd, geur geëlimineerd en de woning ruikt weer fris.

Technische uitleg

De generator maakt de als molecuulverbinding in de lucht aanwezige zuurstof bruikbaar voor ozonisatie.

De lucht ondergaat in de generator een elektrisch ontladingsproces waarna de zuurstofmolecuul door de gebruikte energie in twee aparte zuurstofatomen opsplitst.

De atomaire zuurstof recombineert met een zuurstofmolecuul tot ozon.

Ozon is een zeer krachtig oxidatiemiddel met een hoog reactie potentieel voor het elimineren van storende geuren in de omgevingslucht.

Het resultaat van de oxidatie van zuurstofatomen met reactie stoffen is transformatie van ozonmoleculen tot (ont-geurde)zuurstofmoleculen.

Resultaat, een frisse woning! 

Wat kunt u doen?

De te behandelen ruimtes moeten leeg zijn tijdens de behandeling, geen inboedel aanwezig!

Zorg dat u ergens anders kunt verblijven, wij hebben ruimte nodig om de woning systematisch te kunnen reinigen u of andere werklui kunnen niet in de woning zijn tijdens onze behandeling.

Wanneer dit wel gebeurt kunnen wij ons werk moeilijk naar behoren uitvoeren, houd hier rekening mee.

Bedenk of de geïnfecteerde oppervlakte de moeite waard zijn om te laten reinigen,

Behang kan loskomen evenals oud stucwerk* en verf.

Het verwijderen van nicotineaanslag gaat altijd gepaard met water wat naar beneden druppelt. Wij kunnen niet garanderen dat  vloeren droog blijven en dat is vooral oppassen geblazen met laminaat- en parketvloeren. Wij nemen hier geen verantwoordelijkheid voor maar houden er uiteraard wel rekening mee, De werkzaamheden duren wel wat langer omdat we zorg moeten dragen dat de vloer zo droog als mogelijk blijft om schade te voorkomen.

*Wij zuigen de nicotineaanslag met een krachtige waterzuiger van alle oppervlaken af en nemen ook geen verantwoordelijkheid voor het loskomen van slecht stucwerk.( Dit kun je gemakkelijk controleren door even met je nagels tegen de stuclaag aan te kloppen, klinkt het hol dan is de kans groot dat de stuclaag los kan komen)

Behang kan niet altijd goed gereinigd worden.

Wanneer er langdurig en stevig gerookt is en er jarenlang geen onderhoud aan de woning is gepleegd, is het een uitdaging om de woning weer rooklucht vrij te krijgen. Elke woning en situatie is weer anders. Soms is het zo ernstig dat het zelfs voor ons lastig is om meteen tot een goed resultaat te komen. Het resultaat komt uiteindelijk wel maar er is soms een tweede behandeling nodig. 

Wij adviseren om na de behandeling isolerende verf te gebruiken.

Neem vrijblijvend contact met ons op om te horen wat wij voor u kunnen betekenen. We komen de nicotineaanslag en rooklucht graag voor u verwijderen zodat u snel weer een schoon en frisse woning heeft, klaar voor verdere behandeling zoals stuken en/of verven. 

Duidelijke communicatie, géén verassingen achteraf en een meer dan uitstekende dienst!

Uw calamiteit is Onze zorg!

Ook in de avonduren & weekend

Gediplomeerde schoonmaak-technici 

Schoonmaak mét garantie!

Veelgestelde vragen

Bij ernstig vervuilde en bijzondere situaties komen wij bijna altijd vooraf langs en volgen we een ander proces.

Bij alle andere schoonmaken, waar een bouwtekening, informatie over de afwerkingen (natuursteen en andere gevoelige producten), foto’s en een helder telefoongesprek voldoende zijn om een inschatting te kunnen maken.

Bij deze opdrachten maken we een ruime inschatting van de tijd die wij denken nodig te hebben. Wij komen altijd zelf schoonmaken en letten op detail en het is pas gereinigd als het schoon is. Dus soms duurt het wat langer of overleggen we of we iets anders kunnen laten liggen of juist wat langer door mogen gaan. Alles in overleg. Echter is in de meeste gevallen onze inschatting te ruim om telleurstelling achteraf te voorkomen en valt de factuur lager uit als de offerte. Maar kan in extreme gevallen wel hoger uitvallen maar nooit zonder overleg met u.

Bedrijven en instanties mogen op rekening.

Particulieren ontvangen na het “controle rondje” direct de factuur en kunnen contant of met een tikkie voldoen.

De keuken is meestal een veel gebruikte ruimte in de woning. Je bewaart hier je voedsel op verschillende manieren zoals de koel-vries- en normale kasten. Daarnaast wordt hier ook het eten bereid wat verschillende soorten vervuiling geeft, dagelijkse vervuiling maar ook vet op alle oppervlakten.

Omdat er in deze ruimte zoveel gebeurt zijn hier ook veel spullen nodig die gebruikt worden voor alle processen die in de keuken plaatsvinden. De keukenkastjes staan daarom meestal vol.

Wanneer je de keuken echt intensief wilt laten reinigen moet deze echt leeg zijn om deze werkzaamheden goed en op detail uit te kunnen voeren. Wanneer u de keuken vooraf zelf leeg ruimt, kunnen wij direct aan de slag.

In het in- en uitruimen, organiseren, sorteren en schoonmaken voor terugplaatsing, gaat heel veel tijd zitten.

Wij kunnen ook de keuken voor u leegruimen, daar hebben wij altijd kratten voor bij, dit kost wat extra tijd. Als u later de keuken zelf wilt inruimen op uw gemak, geen probleem, wij gebruiken dan dozen om uw huisraad in te pakken

Wij kunnen de dozen ook voor u uitpakken en alles weer schoonmaken en inruimen, afhankelijk van de mate van vervuiling kan dit veel tijd kosten.

Een (klus)huis schoonmaken voor de foto’s op Funda is heel andere koek dan het intensief reinigen van een woning voor inhuizing.

Bij een klushuis wordt al het zichtbare vuil verwijderd zodat de woning goed gepresenteerd kan worden. Alles oogt en voelt fris maar is niet volledig gereinigd. Dit noemen wij een opfrisbeurt en voeren alleen uit wat besproken is met u.

Waar bij een intensieve reiniging elk oppervlakte in de woning wordt meegenomen en de keuken en sanitaire ruimtes een deep clean krijgen. U vind geen vervuiling of residu’s meer van de vorige bewoners, de woning voelt dan als van u.

Bij het schoonmaken van de woning richten wij ons altijd op de woning en niet op de losse spullen en prularia. Staan er erg veel losse spullen in de woning, dan pakken wij deze in dozen zodat u deze later op uw gemak zelf terug kunt zetten.

Om een woning intensief te kunnen reinigen hebben wij al onze tijd hard nodig om zo diep als mogelijk te gaan. Wij nemen bijvoorbeeld wel de radiatoren, luchtroosters en sifons mee. Vaak komen wij verstoppingen tegen, deze lossen wij als dat mogelijk is meteen voor u op en vervangen eventueel ook kapotte sifons en toebehoren zodat u weer beschikt over een goede afvoer.

Wij beginnen de dag altijd met een gezamenlijk rondje door de woning. U kunt dan aangeven wat u wilt en waar de pijnpunten liggen. Wij gaan voor u aan de slag, u hoeft niet aanwezig te zijn tijdens de schoonmaak, wij bellen ruim op tijd zodat u langs kunt komen voor het controle rondje. Mochten er nog dingen zijn, dan kunt u dat meteen aangeven en wij lossen het direct voor u op.

Wanneer u een woning gehuurd of gekocht heeft die vervuild is, hebben wij de ruimte nodig om tot een goed resultaat te komen.

Wij starten de dag altijd met luchtreiniging, overal al het stof en vuil achter en uit blazen. Dit geeft veel stof door heel de woning.

Daarna gaan we met stoom alle afvoeren, putjes, radiator koppelingen, plinten, hang en sluitwerk, badkamer en keuken alle hoekjes en moeilijk bereikbare plekjes reinigen. Dit geeft veel spat vervuiling. Hierna gaan we de woning grondig manueel reinigen en als laatste worden alle vloeren om de juiste manier gereinigd.

Wij werken dus niet ruimte voor ruimte af maar werken systematisch de woning af en nemen eigenlijk de woning tijdelijk over. Wanneer er dan mensen ook aan het klussen zijn verstoort dit onze werkwijze en daarmee ook het eindresultaat.

Machines

 • Sproei-extractie (tapijt, meubels, matrassen en kleden)
 • Professionele stoom(zuig) reinigers (deep clean / bekleding)
 • Schrob/zuig machine (gladde vloeren)
 • Duplex machine (alle vloeren)
 • Waterzuigers
 • Schuimreiniging (badkamer/toilet)
 • Stofzuigers

Materialen

 • Hoogwaardige chemie voor elk type ondergrond
 • Heel veel hoogwaardige microvezeldoekjes (vuil wordt niet verspreid door te lang met 1 doekje te werken)
 • Polijstmiddelen
 • Hulpmateriaal zoals kratten, steekwagens, hondjes en rolcontainers (ontruiming)

U bepaalt hoe intensief de reiniging moet zijn, er komen geen extra kosten bij voor het gebruik van bovenstaande machines. Een oppervlakkige reiniging gaat natuurlijk veel sneller als een deep clean, en daarmee zijn de kosten daarvan automatisch lager.

Daarnaast hebben wij een ozon generator die geuren neutraliseert, deze zit niet in het all-in tarief omdat hiervoor altijd een andere dag ingepland moet worden. Het gas is giftig waardoor er niemand in de woning mag zijn tijdens het proces. Kosten hiervan worden berekend op het aantal m³ die gereinigd, ont-geurd moeten worden en eventuele reiskosten.

Stel op Sprong - Mark en Nancy - Schoonmaakbedrijf

Neem contact op